Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

PRMOSI TRBRU PEMBIAYAAN PERIBADI PELBAGAI KOPERASI,

:
PROMO

PROMOSI PEMBIAYAAN PERIBADI KOPERASI..PTGN KELAYAKN SEHINGGA 75%/80%..POTONGAN MELALUI BIRO ANGKASA DAN AUTODEBIT AKAUN GAJI..

RATE SERENDAH 4.88 % SETAHUN ==>

NOTE:TETAP,KONTRAK,CCRIS,BLCKLIST,HIGH COMMITMENT BOLEH MOHON..SETIAP KOPERASI BERBEZA SYARAT & KRITERIA.. ==>RATE SERNDAH 4.88% STHN,PEMBIAYAAN MAX 200K,10 TAHUN..KOMITMEN LUAR TAK DIAMBIL KIRA

..

BERMINAT
CALL SY : YATI - 019 233 4763


Note:pembiayaan peribadi di blog hnya tuk kakitangan kerajaan shaja..kakitngan swasta dan bekerja sendiri tak boleh memohon..telah berlaku perubahan promosi dan tempoh pembiayaan skg ni..just 10 thn..boleh rujuk di blog firdausi..promosi yg ade..

Wednesday, September 10, 2014

KENAPA AKU MENOLAK LAMARANNYA ?? & APAKAH FACEBOOK TEMPAT TUK DI POST SEGALANYA

Bismillah...sepatutnya post ini sy postkn semalam..tapi xberkesempatan..so pagi ni sy just postkan..moga bermanfaat tuk kita semua...antara sebab kenapa perempuan menolak lamaran.. 



sekadar coretan diwaktu ptg..pasti ade diantara kita mempunyai pelbgai cerita dn kisah..yg bujang dgn cara bujng..yg kwin dgn cara org yg berkahwin..klau xnikah lg..selalu je org akn tnya..knpa awak xkawin lg?jwpn yg simple.. blum smpai jdoh lg/blum jumpa yg sesuai lg..kdg2 dh brjmpa yg sesuai..tp sikap dia belum ckup matang tuk memikul tanggungjawab sbg suami kita..

xberkahwin tdk brmakna xde lelaki yg nak/melamar kita…tetpi kdg2 byk faktor yg mebuatkan kita menolak lamaran dia..kdg2 ade yg mmg ade pasangan.. dn pasangan dah melamar..ajak nikah..tapi still hati kita menolak dia..pasti ade alasan..tdkkah lelaki trsebut brfikir knpa org yg dia syg menolak dia??

kdg2 sbg seorg perempuan..kita mmg sygkn seseorg..tpi ada kla sikap dia yg tidak pndai menjaga hati kita..yg tdk tahu batasan diri membuatkn kita brfikir beratus kali tuk menerima lamaran dia..macam mna dia nk menjaga kita klau diri sendiri tak terjaga..macam mna dia nk membimbing kita..sekiranya dirinya sndiri pn tak terbimbing..kita tdk mngharapkan seseorg yg warak/alim tuk mnjadi suami kita..sbb kita sdar siapa kita..tpi sekurang2nya biarlah seseorg yg mmg tahu batas pergaulan dan hukum hakam..

facebook mrupakan salah satu dr medium yg selalu digunakan tuk diluahkn perasaan oleh kbykn kita pada hari ini..tpi adakah fb merupakan tmpt kita mncurahkn segalanya?? supaya satu dunia mengetahuinya.. berpada2 lah kita dlm berbuat sesuatu..kdg2 disebabkn fb boleh brcerai berai dn brgaduh diantra pasangan..

apa perasaan kita..kalau asyik melihat pasangan kita berselfie..brgambar difb dgn pompuan lain..berdua je?masih ade hati lg ke kita tuk menerima lamaran dia?jgn salahkn pompuan jika menolak lamaran awak..xnikah lagi..dh mcm ni..xjaga hati kita pun..blum nikah pn dh mcm2..keluar berdua.. brgambar dan post gambar yg brdua2an dkt fb..selfie xslh tp klo bukan ngn mahram bgai mna?apa tujuan kita? tuk seronok? kenangan? tuk tambahkan dosa?tuk ditunjukkan pada siapa sebenarnya?bnggakah kita dpt berbuat bgtu??

sdgkn kita bkn suami isteri..dah buat bnda salah..jgn nk dicanang pada satu dunia..xperlu berbangga pun..xperlu ditayang2..bila di post di fb gambo kita berdua2 dgn bkn mahram..seolah2 berbanga dgn dosa yg kita buat..Allah xsuka org mcm ni..ckup2 lah tu..berfikirlah dulu sblm berbuat sesuatu..fb bkn tmpt tuk diluahkan segalanya..bkn tmpt tuk ditayang apa yg tdk perlu..stiap apa yg kita postkan akn dipersoalkn nt..tdk perlu tambah dosa percuma..berpada2 lah kita..skdr tuk ingatn diri sndiri dn juga teman2..

Note: tuk kaum lelaki..kdg2 menolaknya seseorg perempuan akn pinangan anda../berdolak dalihnya dia dgn lamaran anda..bkn krna dia tdk syg anda..tapi krna anda tdk matang.. ade sikap anda yg masih membuatkn dia tdk yakin dgn anda..dia belum yakin anda mampu mnjadi suami buat dirinya..ade sikap yg tdk disenanginya.renungkan2 kanlah.. sma2 lah kita berubah kearah yg lebih baik..