Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

PRMOSI TRBRU PEMBIAYAAN PERIBADI PELBAGAI KOPERASI,

:
PROMO

PROMOSI PEMBIAYAAN PERIBADI KOPERASI..PTGN KELAYAKN SEHINGGA 75%/80%..POTONGAN MELALUI BIRO ANGKASA DAN AUTODEBIT AKAUN GAJI..

RATE SERENDAH 4.88 % SETAHUN ==>

NOTE:TETAP,KONTRAK,CCRIS,BLCKLIST,HIGH COMMITMENT BOLEH MOHON..SETIAP KOPERASI BERBEZA SYARAT & KRITERIA.. ==>RATE SERNDAH 4.88% STHN,PEMBIAYAAN MAX 200K,10 TAHUN..KOMITMEN LUAR TAK DIAMBIL KIRA

..

BERMINAT
CALL SY : YATI - 019 233 4763


Note:pembiayaan peribadi di blog hnya tuk kakitangan kerajaan shaja..kakitngan swasta dan bekerja sendiri tak boleh memohon..telah berlaku perubahan promosi dan tempoh pembiayaan skg ni..just 10 thn..boleh rujuk di blog firdausi..promosi yg ade..

Tuesday, November 11, 2008

PEMBIAYAAN PERIBADI AL-INAHPEMBIAYAAN PERIBADI KOWAMAS

 
Maklumat Pembiayaan

Kemudahan pembiayaan peribadi Al-Inah ini diperkenalkan untuk membantu kakitangan kerajaan dalam menangani keperluan kewangan seperti membuat bayaran pendahuluan kereta / rumah, pembayaran kos pengubahsuaian rumah dan lain-lain keperluan kewangan.

Kelayakan Dan Syarat-syarat
1. Warganegara Malaysia berumur antara 18 dan 57 tahun.
2. Kakitangan kerajaan dengan pendapatan M500 ke atas.
3. Kakitangan yang telah bekerja 6 bulan ke atas.
4. Taraf jawatan tetap sahaja
5. Blacklist pun boleh mohon


Profit Rate : 4.99% (1-2 Years)

: 4.99 % (1-2 Years)

: 5.95 % (3-10 Years)


Loan Amount : Max 200k

Tenure : 1- 10 Years

JADUAL PEMBAYARAN

Link
updated ....9/3/2017....

PEMBIAYAAN PERIBADI RCE


PROMOSI TERBARU 2012...PEMBIAYAAN PERIBADI RCE..RATE 4.99%...PEMBIAYAAN SEHINGGA 250K TUK 22THN...BLACKLIST LAYAK MEMOHONKELAYAKAN PERMOHONAN
 • Had Pinjaman Sehingga RM 250,000 Tanpa Penjamin
 • Bayaran Balik Sehingga 22Tahun Melalui Potongan Gaji Biro Angkasa
 • Kadar Keuntungan dari 4.99%
 • Khas untuk Kakitangan Kerajaan dan GLC (majikan ada kemudahan potongan gaji Biro Angkasa)
 • Taraf Jawatan TETAP DAN KONTRAK
 • Blacklist Layak Memohon
 • Kelulusan SEGERA 36 jam
 • Boleh Menyelesaikan Pinjaman Lama (Overlap)
 • Proses Kelulusan yang CEPAT dan MUDAH
PAKEJ PRODUK RCE

Terdapat tiga jenis produk RCE-Yayasan:


1.RCE Y1 :

Minima jumlah gaji tetap : RM 700 (Status Kontrak)
Umur : 18 tahun ke tas
Kadar faedah : 7.88% setahun (tetap)
Minima pinjaman : RM1,000.00
Maksima pinjaman: RM150,000.00
Tempoh pinjaman : 1 tahun sampai 10 tahun


2.RCE Y2 :

Minima jumlah gaji tetap: RM1,200 (Status Tetap)
Umur : 20 tahun ke atas
Kadar faedah : 4.99% setahun (tetap)
Min pinjaman : RM1,000 setahun
Maksima pinjaman : RM 250,000.00
Tempoh Pinjaman : 1 tahun sampai 22 tahun3.RCE Y3 :Min gaji RM700 (Status Tetap)
Umur :18 tahun ke tas
Kadar faedah : 5.99% (tetap)
Min pinjaman : RM 1,000.00
Maks pinjaman : RM 150,000.00
Tempoh Pinjaman :1 tahun sampai 22 tahun


KEISTIMEWAAN

KLEBIHAN PEMBIAYAAN RCE

1. Proses kelulusan CEPAT jika borang dilengkapi dengan dokumen yang lengkap untuk pinjaman baru atau fresh loan. Overlap pinjaman sedia ada perlu 7 hari berkerja.
2. Jumlah gaji tetap RM1200 keatas. Kadar faedah 4.99% tetap. Tempoh pembayaran sampai 22 tahun dengan maksima pinjaman RM 250,000.
3. Kakitangan kerajaan kontrak kerja 6 bulan boleh memohon pembiayaan RCE(Y2).

INFO RCE

RCE CAPITAL BERHAD

RCE Capital Berhad (“RCE Capital” atau ‘’ Company’’) adalah syarikat kewangan utama dalam industri kewangan yang memberi dana kepada koperasi-koperasi di Malaysia. RCE Capital pernah ditempatkan di papan kedua Bursa Saham Malaysia pada 1994 dan RCE Capital juga pernah menginvestasi dalam industri pengiklanan dan juga penyiaran. RCE Capital mengakhirkan operasi bisnis pengiklanan dan penyiaran pada tahun 2004. Selepas itu RCE Capital memfokuskan dalam industri kewangan dana distribusi sahaja. Pada 2006 status penyenaraian RCE ditingkatkan ke Bursa Saham Malaysia dipapan Pasaran Utama .RCE MARKETING SDN BHD


RCE Capital yang menyediakan dana “personal financing” bekerjasama dengan koperasi-koperasi melalui anak syarikat milik RCE Marketing Sdn Bhd.
RCE Marketing peranannya mendistribusi dana pinjaman kepada koperasi-koperasi buat pinjaman peribadi untuk sector kerajaan.
Pembayaran balik pinjaman adalah dibuat melalui potongan gaji bulanan secara outomatik, yang diurus oleh Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad atau Biro ANGKASA.


Sistem potongan gaji automatik dikuatkan dengan kadar perolehan yang berpatutan kepada sektor kerajaan untuk merendahkan risiko kepada RCE Marketig.
Demikianlah membolehkan RCE Marketing memperoleh faedah pinjaman yang diuruskan.
RCE Capital perniagaan teras dalam peruntukan pinjaman peribadi melalui up kerjasama strategik dengan koperasi, melalui milik penuh anak syarikat RCE Marketing Sdn Bhd ("RCE Marketing"). RCE Marketing menggunakan mekanisme rata-koleksi yang unik yang berbeza daripada model pembiayaan biasa. Pembiayaan diperluaskan kepada koperasi yang memberi pinjaman kepada ahli-ahli mereka, kebanyakan mereka berkuat kuasa sivil.

Pembayaran balik akan dilakukan melalui kerajaan yang dimulakan oleh Gaji Potongan Skim, yang ditadbir oleh Angkatan koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA), koleksi agensi berpusat di negara ini bagi koperasi yang mengambil bahagian. Sistem potongan gaji automatik ditambah pula dengan kadar perolehan yang lebih rendah dalam sektor kerajaan yang hadir landskap perniagaan berisiko rendah untuk RCE Marketing, sekali gus membolehkan ia menikmati kadar delinkuensi diurus.


Selain daripada pembiayaan pengguna, RCE Capital juga menyediakan penyelesaian kewangan jangka pendek kepada pelanggan-pelanggan korporat melalui RCE Factoring Sdn Bhd ("RCE Pemfaktoran"). RCE Factoring menawarkan pemfaktoran dan mengesahkan kemudahan kepada perusahaan kecil dan sederhana terutamanya yang terlibat dalam perdagangan, pembinaan dan pembuatan. Dalam tambahan kepada perniagaan pembiayaan, Syarikat juga mempunyai pelaburan dalam AmFIRST Harta Tanah Pelaburan Amanah dan harta, yang membolehkan ia untuk menikmati pendapatan berulang.


Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Kumpulan telah ditoreh ke dalam pasaran hutang untuk pertumbuhan yang pesat. Setakat ini, RCE Marketing telah mengeluarkan empat instrumen hutang, bermula dengan pengeluaran RM45.0 juta Tetap Bon Bersiri Kadar dan RM50.0 ditaja jamin Program Kertas Perdagangan pada tahun 2004. Ini adalah satu peristiwa penting bagi RCE Capital kerana ia merupakan syarikat pembiayaan pengguna pertama untuk memasuki pasaran modal bagi pembiayaan. Ini telah diikuti oleh penerbitan RM420.0 juta tetap Kadar Nota Jangka Sederhana pada tahun 2005. RM1.5 bilion Pensekuritian Bersandarkan Aset ("ABS") adalah usaha RCEM terbaru ke dalam pasaran hutang dengan bahagian pertama daripada RM100.0 juta yang dikeluarkan pada bulan November 2007.

Di samping itu diberi AAA penarafan, program ini 5.5 tahun pensekuritian pengguna penghutang terbesar di Malaysia dan di antara program terbesar ABS pada tahun 2007 dari segi jumlah saiz terbitan.
Selaras dengan visi untuk menjadi yang mantap yang bukan bank penyedia perkhidmatan kewangan Syarikat, RCE Capital terus untuk mendapatkan pertumbuhan organik melalui peningkatan dalam produk dan perkhidmatan. Syarikat ini juga bertujuan untuk mengukuhkan jualan dan rangkaian pengedaran serta membuat perkiraan strategik dengan koperasi kredit yang berpotensi untuk mengembangkan bahagian pasaran. RCE Capital kekal positif kepada meneroka pelaburan oportunis dan perniagaan pelengkap, kedua-dua tempatan dan luar negara.PEMEGANG SAHAM UTAMA


Tan Sri Azman Hashim, seorang tokoh yang terkenal dalam arena korporat dan perbankan Malaysia, kedua-dua Pengerusi dan pemegang saham terbesar RCE Capital melalui syarikat pelaburan utama beliau memegang, Amcorp Group Berhad ("Amcorp"). Asas aset teras Amcorp dalam sektor kewangan melalui RCE Capital dan AMMB Holdings Berhad, atau lebih dikenali sebagai Kumpulan AmBank. Selain daripada sektor kewangan, Amcorp juga mempunyai pelaburan yang strategik dalam hartanah, kejuruteraan dan infrastruktur serta teknologi maklumat.


PEMBIAYAAN PERIBADI UNLIMITED BLACKLISTINFO AKAN DIMASUKKAN SCEPAT MUNGKIN..HARAP BERSABAR...TQ...
5 mei 2011, jumaat

PROMOSI PEMBIAYAAN PERIBADI KOPERASI KOBENA-RATE 4.99% STHN-RATE TETAP


PROMOSI TERBARU !!!!! HOT NEWS !!!!

PAKEJ RATE 4.99%
  -RATE 4.99% STHN SEHINGGA 20THN
  -KAKITANGAN TETAP SHAJA
  -BLACKLIST PUN BOLEH MEMOHON
  -POTONGAN DH MELEBIHI 60% PUN BOLEH MOHON-OVERLAP YG 
   LAMA..KEMASKINI POTONGAN DI PAYSLIP GAJI 
 -MAX PEMBIAYAAN SEHINGGA 200K
-TUK KAKITANGAN KERAJAAN KATEGORI AWAM DAN POLIS SHAJA


PAKEJ RATE 5.5%
  -RATE 5.5% STHN SEHINGGA 20THN
  -KAKITANGAN TETAP SHAJA
  -BLACKLIST PUN BOLEH MEMOHON
  -POTONGAN DH MELEBIHI 60% PUN BOLEH MOHON-OVERLAP YG 
   LAMA..KEMASKINI POTONGAN DI PAYSLIP GAJI 
  -MAX PEMBIAYAAN SEHINGGA 200K
  -TUK KAKITANGAN KERAJAAN KATEGORI BADAN BERKANUN,MAJLIS DAN LAIN2   
  SELAIN DI ATAS.


UPDATE INFO: 25/6/2013

PEMBIAYAAN PERIBADI KOPERASI KOBETA 4.99% BLACKLIST,KONTRAK,BNCRUPCY JGA LEH MOHON


NEW UPDATE - 25/6/13

PROMOSI TERBARU KOPERASI KOBETA !!!!

PAKEJ RATE 4.99% STHN
-RATE 4.99% STHN TUK 20 THN
-MAX PEMBIAYAAN 200K
-TETAP SHAJA
-TUK KATEGORI AG
-BLACKLIST PUN BOLEH MEMOHON

PAKEJ RATE 5.99% STHN 

-RATE 5.99% STHN TUK 20 THN
-MAX PEMBIAYAAN 200K
-TETAP SHAJA
-TUK SELAIN AG
-BLACKLIST PUN BOLEH MEMOHON


PAKEJ RATE 6.99% STHN

-RATE 6.99% STHN TUK 20THN
-MAX PEMBIAYAAN 200K
-KONTRAK KEMAS,GURU KAFA, DAN BANCKRUPCY
-TUK STAFF BANCKRUPCY KENA SETTEL
-TUK KONTRAK SELAIN KEMAS MIN KERJA 5THN KE ATAS
-BLACKLIST PUN BOLEH MOHON#################################################################################

PAKEJ PEMBIAYAAN KOBETA CASH-I KERJASAMA BANK RAKYAT


" HOT NEWS !!!! PROMOSI TERBARU : BAGI PEMBIAYAAN YG BERJUMLAH RM 25,000 KE ATAS AKAN DAPAT EXTRA CASH SBNYAK RM 5,000 DARI HQ... "


KELAYAKAN:

-Kakitangan kerajaan, badan berkanun dan PDRM.
-Berumur 19 - 58 tahun.
-Potongan gaji [ termasuk pembiayaan baru ] tidak melebihi 60% daripada jumlah pendapatan.
-Tempoh bayaran balik sehingga 20 tahun
-Max pembiayaan RM 200,000
-BLACKLIST layak memohon
-Kakitangan tetap dan kontrak layak memohon.Bagi staff kontrak sekurang-kurangnya telah berkhidmat 6bln ke atas.Kakitangan tetap sekurang-kurangnya kena berkhidmat 6 bln ke atas.
KEISTIMEWAAN

-Tiada penjamin diperlukan.
-Rebet ke atas pembayaran awal.
-Kadar keuntungan ke atas baki bulanan serendah 0.5%.
-Promosi terbaru : bagi pembiayaan RM 25,ooo ke atas akan mendapat extra cash sebanyak RM5,ooo oleh hq untuk "selected customer.."
* JADUAL PEMBAYARAN KOBETA RATE 5.99%
<<<===KLIK DISINI

PAKEJ PEMBIAYAAN PERIBADI TUK KOBETA -RATE 4.99% BALCKLIST DAN BANCKRUPCY PN LEH MOHON


PROMOSI TERBARU KOPERASI KOBETA !!!!

PAKEJ RATE 4.99% STHN
-RATE 4.99% STHN TUK 20 THN
-MAX PEMBIAYAAN 200K
-TETAP SHAJA
-TUK KATEGORI AG
-BLACKLIST PUN BOLEH MEMOHON

PAKEJ RATE 5.99% STHN 

-RATE 5.99% STHN TUK 20 THN
-MAX PEMBIAYAAN 200K
-TETAP SHAJA
-TUK SELAIN AG
-BLACKLIST PUN BOLEH MEMOHON


PAKEJ RATE 6.99% STHN

-RATE 6.99% STHN TUK 20THN
-MAX PEMBIAYAAN 200K
-KONTRAK KEMAS,GURU KAFA, DAN BANCKRUPCY
-TUK STAFF BANCKRUPCY KENA SETTEL
-TUK KONTRAK SELAIN KEMAS MIN KERJA 5THN KE ATAS
-BLACKLIST PUN BOLEH MOHON

PEMBIAYAAN KOPERASI KOSPEK,GEMILANG DAN PETRONESA RATE 3.99% BLCKLIST LEH MOHON


KOPERASI PETRONESA
update 9/3/17 -promo ni sudah habis


1. Pembiayaan Peribadi Petronesa-Kuwait (KFH)- Kadar interest 3.99% blacklist layak memohon

Petronesa kuwait..Interest rendah dan rekod blacklist boleh lulus. Produk pembiayaan peribadi ini dikenali sebagai Petronesa-Kuwait (KFH):-

Petronesa-Kuwait 3.99% (under Kuwait Finance House)-Dibuka sekarang!

 1. Kadar interest paling rendah 3.99% setahun flat rate.
 2. Kelulusan dalam masa  10-14 hari bekerja
 3. Berita baik: Blacklist CTOS bawah 20k boleh lulus. CCRIS case by case basis. Contohnya, sekiranya gaji bersih Rm1,800 dan ada rekod CCRIS Rm800 masih layak untuk lulus.
 4. Bagi kes CCRIS, amaun CCRIS yang tertunggak akan dibayar dahulu oleh koperasi (case by case basis).
 5. Sesuai untuk overlap pembiayaan peribadi sediada dari bank-bank dan koperasi yang interestnya lebih tinggi dari interest yang ditawarkan oleh Petronesa-Kuwait iaitu 3.99% sahaja.
 6. Tempoh pembiayaan 20 tahun.
 7. Max pembiayaan RM200k.
 8. Payout 90% tolak yuran Rm10 (senenanjung Malaysia) & 88.5% payout untuk Sabah dan Sarawak.

JADUAL PEMBAYARAN PETRONESA KUWAIT 3.99%


Produk lain bagi Pembiayaan  Peribadi Petronesa seperti dibawah.-sudah habis rate ni...9/3/17

2.Petronesa 5.99% (under HDM) 

 1. Kadar interest 5.99% setahun (kadar rata).
 2. Kadar payout 89%- yuran RM10.
 3. Kelulusan express 5-10 hari dapat duit.
 4. 20 tahun pembiayaan dan sehingga RM200k pembiayaan.
 5. Blacklist CTOS/CCRIS layak memohon (kurang RM25k)
 6. Jika selain dari yang di atas (syarikat GLC dll) interest adalah 6.99%.KOPERASI GEMILANG (KOGEMILANG)
updated 9/3/17

Koperasi Gemilang Siswazah Malaysia Berhad (KOGEMILANG)

 Terbuka kepada Kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun & GLC
 Syarat-syarat Pemohon :
1 ) Berumur 18 - 56 tahun
2 ) Berjawatan tetap
 3 ) Gaji pokok + Elaun = RM1500 ke atas

 Kriteria & Kelebihan KOGEMILANG :
1 ) Tempoh pembiayaan sehingga 10 tahun !
2 ) Pembiayaan sehingga RM50,000 shaja !
3 ) Interest 6.5%
4 ) unlimited Blacklist
5 ) Tidak perlukan penjamin
6 ) Tempoh kelulusan 3-5 hari bekerja sahaja !
7 ) Payout 97% - RM395-Sekuriti Deposit
8)  3 bulan kerja dah boleh mohon

 Caj-caj Perkhidmatan :
Caj 3% - termasuk ;
1 ) Perlindungan takaful berkelompok (mengikut umur & jumlah pinjaman)
2 ) Yuran guaman
3 ) Semakan kredit - Jabatan Insolvensi
4 ) Duit ahli

Caj RM385 - termasuk ;
1 ) Saham RM100
2 ) Yuran masuk RM5
3 ) Yuran proses RM100
4 ) Yuran Keahlian 6 Bulan RM180

 Dokumen-dokumen yang diperlukan :
1 ) 1 salinan Surat Pengesahan Jawatan ( disahkan majikan )
2 ) 1 penyata gaji "Original" terbaru
3 ) 3 salinan (setiap satu) penyata gaji 3 bulan terbaru ( disahkan majikan )
4 ) 3 salinan kad pengenalan depan belakang dalam 1 mukasurat ( disahkan majikan )
5 ) 1 salinan akaun bank ( buku bank @ penyata bank @ maybank2u @ cimbclicks.. )
6 ) 1 salinan bil utiliti ( elektrik @ air @ astro.. )
7 ) Penyata baki pinjaman lama Bank / Koperasi ( Jika mahu Overlap / Settlement )
8 ) 1 salinan Surat Opsyen berkhidmat melebihi 56 tahun ( Jika berkenaan )
KOPERASI PEKERJA BERHAD (KOSPEK)

(STOP TUK SEMENTARA WAKTU )----UPDATE INFO 9/3/17

PROMOSI BERMULA NOVEMBER 2012
 
KOPERASI PEKERJA BERHAD menawarkan pakej pembiayaan Islamik terbaru untuk semua kakitangan kerajaan,badan berkanun,GLC seluruh Semenanjung Malaysia,Sabah dan Sarawak MELALUI POTONGAN BIRO ANGKASA.
Pakej TERBARU dengan kadar berikut:

PAKEJ JAWATAN TETAP
 • Kadar 4.99% ( 2-4 tahun),5.55% (5-10 Tahun),5.65% (11-20 tahun)
 • Payout 98% - 3 bulan Ansuran - Takaful
 • Berkhidmat Minimum 6 bulan keatas
 • Pembiayaan Sehingga RM 200,000
PAKEJ JAWATAN KONTRAK
 • Kadar Tetap 6.99%
 • Payout 98% - 3 bulan ansuran-takaful
 • Berkhidmat Minimum 4 Tahun
 • Pembiayaan Sehingga RM 200,000
 • Terbuka untuk semua kategori majikan
BLACKLISTED KRITERIA

Jumlah Blacklist yang dibenarkan ialah bawah RM 30,000 setiap kes.Tanpa Had untuk jumlah keseluruhan termasuk sebagai PENJAMIN. 


JADUAL PEMBAYARAN KOSPEKPEMBIAYAAN PERIBADI UKHWAH UTK STAF TETAP & KONTRAK -RATE 4.99% STHN


UPDATE :25/6/13.
PEMBIAYAAN PERIBADI UKHWAH - RATE 4.35% STHN 

  

PEMBIAYAAN PERIBADI MBSB -RATE 3.99% TUK 25THN 300K PTGN SHINGA 70%PROMOSI TERBARU MBSB 2013..HOT NEWS!!

1) RATE 3.99%:  

-RATE   3.99% STHN SELAMA MAX 25THN
-MAX PEMBIAYAAN RM 250,000
-TUK OVERLAP MANA2 AKAUN SELAIN AKAUN MBSB  
  DAN FRESH LOAN
-PTONGAN KELAYAKAN SEHINGGA 70%
-TETAP SHAJA
-STAFF KEMAS LEH MOHON2) RATE 4.77%:  

-RATE 4.77% STHN TUK  MAX 25THN
-MAX PEMBIAYAAN SEHINGGA RM 3000,000
-TUK OVERLAP MBSB DN LAIN2 DAN FRESH LOAN
-PTONGAN KELAYAKAN SEHINGGA 70%...
-TETAP SHAJA
-STAFF KEMAS LAYAK MEMOHON

 UPDATE INFO : 25/6/2013
###################################################

PROMOSI KE-2 : MAX-I

Pakej Max-i boleh diguna buat pembiayaan baru ataupun overlap

Amaun pembiayaan max SEhingga RM250,000

Tunai bersih adalah 100% dari jumlah pembiayaan. Jika jumlah pembiayaan yang dilulusakan adalah RM250,000, pembiayaan akan dapat tunai RM250,000 penuh

Tempoh pembayaran balik adalah 5 tahun hingga 20 tahun

Kadar faedah pakej MBSB Max-i adalah 4.99%

Had kelayakan adalah 65% dari jumlah gaji tetap

MBSB Max-i boleh digunakan untuk overlap akaun MBSB sedia ada

Pembiayaan mesti mempunyai gaji tetap RM700 dan keatas dan mesti sudah berkhidmat minimum enam bulan keatas

Had blacklist kurang RM20,000.Perlu Settle jika lebih RM20,000

MBSB Max-i boleh diguna untuk overlap akaun MBSB Waslah yang sedia ada

PROMOSI KE-3 :
*KELAYAKAN PEMBIAYAAN SEHINGGA 75%


*MBSB Waslah (Kelayakan 75% daripada jumlah pendapatan)

¨ Kakitangan kerajaan persekutuan atau kakitangan kerajaan negeri
¨ Semua kementerian, jabatan, university, sekolah, politeknik dan lain-lain
¨ Mesti berumur 19 tahun keatas dan tidak melebihi 58 tahun
¨ Maximal kelayakan potongan yang dibolehkan sehingga 75%
¨ Maximal pembiayaan(pnjaman) sehingga RM200,000 dan tempoh pembayaran 20 tahun
¨ Kadar faedah tetap @ 5.50%
-Kena overlap salah satu akaun lama

PROMOSI KE-4 :*MBSB Exec-i (Had kelayakan RM300,000)

¨ Semua kakitangan kerajaan
¨ Gaji tetap mesti melebihi RM3,500
¨ Pemohon mesti berumur 19 tahun keatas dan tidak melebihi 58 tahun
¨ Maximal pinjaman adalah RM300,000
¨ Maximal tempoh pembiayaan(pinjaman) sehingga 25 tahun
¨ Kadar faedah tetap dan serendah 3.50%
¨ Kelayakan mesti 60% kebawah dari jumlah pendapatan

PROMOSI 5 :promosi mbsb di sini sudah tamat...updated 14/8/17

PEMBIAYAAN PERIBADI KFH - I-DESTINASI DAN COSHARE-RATE 3.99% STHN TK 20THN

PROMOSI INI SUDAH TIADA LAGI..-UPDATED 6/2/18


HOT NEWS !!!!!

   1. LATEST  : PEMBIAAYAAN PERIBADI COSHARE      
                           FUND ALRAJHI  RATE 3.99% STHN  
                           PAYOUT 99.1% SELAMA 20THN 
                        # BERJAWATAN TETAP SHAJA
                                                # KOMITMENT LUAR TAK DIAMBIL KIRA
                                                # CCRIS 2 BLN KE BAWAH BOLEH MOHON
                                                # MAX PEMBIAYAAN RM 200K
                                                # PAYOUT 99.1% DARI PEMBIAYAAN
                                                # FLATE RATE 3.99% STHN SELAMA 20 THN  
(DAH STOP TUK SEMENTARA WAKTU PAKEJ NI)

    2. LATEST  : PEMBIAAYAAN PERIBADI I-DESTINASI     
                           FUND KUWAIT FINANCE HOUSE RATE    

                           3.99% STHN  SELAMA 20 THN
                          
                                      
                                                # BERJAWATAN TETAP SHAJA
                                                # KOMITMENT LUAR TAK DIAMBIL KIRA
                                                # PAYOUT TINGGI
                                                # MAX PEMBIAYAAN RM 200K
                                                # POTONGAN MELALUI BIRO ANGKASA

                                                # FLATE RATE 3.99% STHN SELAMA 20 TH

 UPDATE INFO :25/6/2013


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
•♫.•♥PROMOSI PEMBIAYAAN PERIBADI TERBARU KUWAIT FINANCE HOUSE-KFH (IKTIAR DESTINASI & COSHARE)•♫.•♥

•♫.•♥.•PENTING !!! ==>> Update terkini :mulai Februari 2012...tuk skim pembiayaan under KFH (kuwait finance house),coshare dan idsb (ikhtiar destinasi berhad)..tempoh pembiayaan telah dipanjangkan menjadi 20thn semula..bkn lagi 15thn....harap maklum •♫.•♥.•

1)KUWAIT FINANCE HOUSE : Pakej pembiayaan peribadi yg paling meletup skg ni!!!..payout tinggi,rate 3.99% selama 20thn..max pembiayaan 200k..

Kuwait Finance House merupakan sebuah bank antarabangsa yang berasal dari KUWAIT.Merupakan bank PERTAMA yang memulakan perbankan Islamik.


KRITERIA PEMBIAYAAN

1. Jumlah Pinjaman sehingga RM 200,000 Tanpa Penjamin
2.Tempoh Bayaran Balik dari 2 hingga 20 Tahun
3.Kaedah Bayaran Balik melalui Coshare Holdings Berhad (Potongan Gaji) dan I-Destinasi Sdn Bhd (Biro Angkasa)
4.Kadar Keuntungan TETAP 3.99%
5.Payout tinggi
6.Perlindungan Takaful PERCUMA
7.Potongan Gaji (Termasuk Pembiayaan ini) tidak melebihi 60%
8.Boleh digunakan untuk OVERLAPPING / PENYELESAIAN Pinjaman LAMA


KELAYAKAN PEMOHON

1.Terbuka untuk Semua Kakitangan Awam Seluruh Malaysia
2.Berjawatan TETAP dan berkhidmat 2 tahun ke atas(kecuali jawatan rendah seperti Pekerja Rendah Awam,Pembantu Am Rendah mesti berkhidmat 3 tahun keatas)
3.Kakitangan TENTERA (beruniform) Tidak Layak
4.Rekod Blacklist < RM 30,000 Layak Memohon
5.Berumur dari 19 Tahun - 56 tahun
6.Pendapatan Kasar Minimum RM1000

A) COSHARE HOLDINGS BERHAD-KFH

SENARAI MAJIKAN YANG LAYAK
Kerajaan PERSEKUTUAN,Kerajaan NEGERI,PDRM
JADUAL PEMBAYARAN BALIK

B) I-DESTINASI SDN BHD (IDSB)-KFH

SENARAI MAJIKAN YANG LAYAK:
Kerajaan PERSEKUTUAN,Kerajaan NEGERI,IPTA(UKM,UPM,USM,UM,UIA dsb) Pihak Berkuasa Tempatan (Majlis Daerah dan DBKL),PDRM,Kumpulan Wang Simpanan Pekerja,Lembaga Hasil Dalam Negeri,Yayasan Negeri,Lembaga dan semua Jabatan yang mempunyai kemudahan potongan Biro Angkasa.


MAJIKAN YANG TIDAK LAYAK:

Syarikat BERHAD dan SDN BHD
JADUAL PEMBAYARAN BALIK


6 JAN 2012, jumaat

1. •♫.•♥IKHTIAR DESTINASI SDN BHD•♫.•♥


•♫.•♥PROMOSI PEMBIAYAAN PERIBADI IDSB•♫.•♥Promosi Terbaru Jun 2011,Produk Pinjaman Ikhtiar Destinasi (IDSB) kerjasama Kuwait Finance House.Produk ini menyamai produk COSHARE-KFH cuma yang berbeza ialah Kaedah pembayaran Balik iaitu melalui Biro Angkasa.

..........................................................................................................................................................................

KADAR TETAP 3.99% STHN SLAMA
20 THN
...........................................................................................................................................................................
PEMOHON : AG Federal, Negeri, Majlis, Yayasan, Lembaga dan lain-lain

JAWATAN : Semua kategori berjawatan tetap berkhidmat 2 tahun ke atas.
PENDAPATAN : Gaji Pokok termasuk semua elaun.


ELAUN YANG DIBENARKAN : Elaun kidmat awam, elaun perumahan, elaun
kritikal, elaun wilayah, elaun sara hidup dan elaun tetap lain mengikut jabatan

UMUR : Kelayakan umur 18 tahun hingga 56 tahun (opsyen letter) sehingga tamat tempoh pinjaman

KELAYAKAN : Pinjaman terhad kepada 60% dari gaji kasar.

PINJAMAN : Pinjaman maksimum sehingga RM200,000.00 untk jawatan tetap

TEMPOH KREDIT : 24 bulan hingga 240 bulan (2 tahun hingga 20 tahun)
•♫.•JADUAL PEMBAYARAN COSHARE•♫.•♥
•♫.•♥PERBANDINGAN PENGIRAAN ANTARA PEMBIAYAAN PERIBADI KUWAIT FINANCE HOUSE BERBANDING DGN LOAN BANK YG PLING MURAH SETAKAT INI•♫.•♥

Oleh kerana ramai yang bertanyakan perbezaan di antara produk bank KFHMB dengan produk C**B (kod biro Koperasi Tanjung Keramat Kota Kinabalu Berhad), berikut adalah penerangan berasaskan kepada perbandingan:
Pengiraan berdasarkan pada pembiayaan RM100K untuk tempoh 20 tahun

¤ KFHMB » RM856.30 sebulan untuk pembiayaan RM100K.

¤ C**B (Koop Tanjung Keramat) » RM777.04 (752+2%+10) sebulan untuk pembiayaan RM100K.

C**B-Koop » pembiayaan RM100K, pelanggan dapat bersih maksima RM94,800 (payout paling tinggi 94.8%). Di sini, pelanggan dah 'lesap' dalam minima RM5,200 kerana payout paling tinggi 94.8%.

Pelanggan KFHMB hanya perlu memohon pembiayaan RM95K. Bayaran bulanan RM813.50. Pelanggan menerima payout 100%, perbezaan dalam RM36.46 dengan C**B-Koop.

[Contoh]: Jika selepas 2 tahun pertama pelanggan berhajat untuk overlap pinjaman.

Pelanggan A memohon pembiayaan dengan C**B-Koop dan pelanggan B memohon pembiayaan dengan KFHMB. Kedua-dua pelanggan ini membuat overlap tempat yang sama (pelanggan A C**B-Koop dan pelanggan B KFHMB).

1) Contoh anggaran penyelesaian pinjaman (full settlement) kedua-duanya.

Pengiraan mudah full settlement C**B-Koop » RM777.04 x 24 bulan = RM18,648.96 – RM7,960 (profit rate 2 tahun berasaskan pada pembiayaan RM100K) – 60% = RM4,275.58.

Anggaran full settlement = RM100K – RM4,275.58 = RM95,724.42

Pengiraan mudah full settlement KFHMB » RM813.50 x 24 bulan = RM19,524 – RM9,481 (profit rate 2 tahun berasaskan pada pembiayaan RM95K) – 60% = RM4,017.20

Anggaran full settlement = RM95K – RM4K = RM91K

C**B-Koop » anggaran full settlement RM95,700
KFHMB » anggaran full settlement RM91K.

Justeru, pelanggan A kerugian RM4,700 selepas 2 tahun pertama untuk full settlement overlap berbanding pelanggan B.

Kebiasaannya, pengiraan full settlement koop TIDAK SAMA dengan bank. Kadar rebet lebih rendah. Cuma di sini dibuat perbandingan dengan menggunakan kaedah pengiraan yang sama.

2) Disbursement:

C**B-Koop » tahun pertama selepas disbursed, pelanggan A dah 'lesap' RM5,200 dari pembiayaan RM100K (payout 94.8%).

KFHMB » pelanggan B menerima 100% dari pembiayaan RM95K (pelanggan B tidak perlu mohon RM100K untuk dapat RM95K).

Keputusan: pelanggan A sudah kerugian RM5,200 dari payout berbanding pelanggan B.

3) Perbezaan bayaran bulanan dalam masa 2 tahun:

C**B-Koop » RM777.04 x 24 bulan = RM18,648.96
KFHMB » RM813.5 x 24 bulan = RM19,524

Jadi, perbezaan dalam RM875.04. Pelanggan B rugi RM875.04 selepas 2 tahun pembayaran berbanding pelanggan A.

Fakta situasi 2 kes ini selepas 2 tahun kedua-dua pelanggan nak overlap:

Jumlah pelanggan B (KFHMB) hanya rugi dalam 2 tahun pertama RM875.04 jika dibandingkan dengan pelanggan A melalui potongan bulanan.

Jumlah pelanggan A (C**B-Koop) pula rugi dalam 2 tahun pertama RM10,100 (RM9,900 + RM200, RM200 dari RM95K - RM94,800) jika dibandingkan dengan pelanggan B melalui payout dan full settlement.

*Contoh full settlement C**B-Koop di atas menggunakan kaedah cara pengiraan full settlement dari bank. Jika menggunakan kaedah pengiraan koop, anggaran full settlement adalah jauh lebih tinggi.

Tepuk dada, tanya kami (KRIZA EMPIRE). Jangan sudah terkena dengan koop, baru nak tepuk dahi yang luas tu (sebab rambut dah banyak luruh).

*Semua kos-kos pembiayaan peribadi-i KFHMB akan dikira langsai (waived) selepas 2 tahun pembayaran balik jika membuat overlap dengan KFHMB. Ianya adalah program istimewa untuk Kempen Pelanggan Setia.

Sememangnya tidak rugi jika memohon dengan produk KFH Pembiayaan Peribadi-i ini.

Pembiayaan peribadi-i dari KFHMB ini memberikan anda LEBIH tunai.

Kebiasaannya mana-mana produk pure bank lebih prefer overlap selepas 2 tahun pembayaran balik. Dengan potongan yang sama dan dipanjangkan tempoh, boleh dapat LEBIH tunai lagi!

Dan lagi, dalam masa 2 tahun ke atas, akan ada kenaikan gaji, senang nak overlap dan dapat LEBIH tunai.

Apa pilihan anda? Pembiayaan peribadi-i dari koop diatas atau KFHMB?


PERBANDINGAN KE- 2 :

•♫.•♥KELEBIHAN PEMBIAYAAN PERIBADI KFH BERBANDING BANK CAP X•♫.•♥

note: promosi disini sudah berakhir...14/8/17