Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

PRMOSI TRBRU PEMBIAYAAN PERIBADI PELBAGAI KOPERASI, : PROMO KOPERASI:MAX PTGN KELAYAKN SEHINGGA 75%/80% :RATE SERENDAH 4.99 % ==> NOTE:TETAP,KONTRAK,CCRIS,BLCKLIST,HIGH COMMITMENT BOLEH MOHON..SETIAP KOPERASI BERBEZA SYARAT & KRITERIA.. ==>RATE SERNDAH 4.99% STHN,PEMBIAYAAN MAX 200K,10 TAHUN..KOMITMEN LUAR TAK DIAMBIL KIRA .. BERMINAT CALL SY : YATI - 019 233 4763 Note:pembiayaan peribadi di blog hnya tuk kakitangan kerajaan shaja..kakitngan swasta dan bekerja sendiri tak boleh memohon..telah berlaku perubahan promosi dan tempoh pembiayaan skg ni..just 10 thn..boleh rujuk di blog firdausi..promosi yg ade..

Sunday, April 6, 2008

Projek Sarang Burung Layang-layang (Walet/Walit)

Photobucket

Kemaskini Terbaru : 30 / 11 / 2009
(slot ini sedang dikemaskini dan dimasukkan dgn info yg terbaru..harap pengunjung firdausi bersabar)
Salam....diatas permintaan ramai pengunjung firdausi yg selalu bertanyakan berkenaaan Projek Sarang Burung Walit kepada sy sebelum ni sy nak kongsi satu peluang perniagaan Projek sarang Burung Walit kepada semua...so kepada rakan2 yg berminat berkenaan Projek Burung Walit ni leh terus hubungi sy seperti no tel di blog sy ni..dibawah ini sy sertakan detail projek tersebut :

Sebenarnya, pasaran bagi sarang burung walit baru mencecah 30% sahaja. Terdapat lopongan bagi 70% lagi. Ini disebabkan permintaan yang sangat tinggi dari Negara-negara seperti Cina dan Hong Kong.

Sewaktu-waktu dahulu sarang burung ini dijadikan santapan oleh golongan Maharaja Cina. Namun setelah beratus-ratus tahun berlalu sarang burung telah menjadi makanan kesihatan harian bagi orang-orang cina tanpa mengenal status mereka. Walaupun harganya agak mahal namun ramai yang mengamalkannya kerana dipercayai ianya boleh mendatangkan kesembuhan bagi pelbagai jenis penyakit seperti batuk kering, lelah, kulit, dan lain-lain.

Kita boleh melihat bagaimana di kedai-kedai sinseh mahupun restoran yang menunjukkan harga sarang burung yang tinggi dalam kuantiti yang sedikit. Disebabkan faktor-faktor ini telah menyebabkan ramai yang ingin mengusahakannya secara kecil-kecilan mahupun secara besar-besaran.

KENAPA BISNES BURUNG WALIT???
Sebenarnya, pasaran bagi sarang burung walit baru mencecah 30% sahaja. Terdapat lopongan bagi 70% lagi. Ini disebabkan permintaan yang sangat tinggi dari Negara-negara seperti Cina dan Hong Kong.

Sewaktu-waktu dahulu sarang burung ini dijadikan santapan oleh golongan Maharaja Cina. Namun setelah beratus-ratus tahun berlalu sarang burung telah menjadi makanan kesihatan harian bagi orang-orang cina tanpa mengenal status mereka. Walaupun harganya agak mahal namun ramai yang mengamalkannya kerana dipercayai ianya boleh mendatangkan kesembuhan bagi pelbagai jenis penyakit seperti batuk kering, lelah, kulit, dan lain-lain.

Kita boleh melihat bagaimana di kedai-kedai sinseh mahupun restoran yang menunjukkan harga sarang burung yang tinggi dalam kuantiti yang sedikit. Disebabkan faktor-faktor ini telah menyebabkan ramai yang ingin mengusahakannya secara kecil-kecilan mahupun secara besar-besaran.

Burung Walet merupakan burung pemakan serangga yang bersifat aerial dan suka meluncur. Burung ini berwarna gelap, terbangnya cepat dengan ukuran tubuh sedang/kecil, dan memiliki sayap berbentuk sabit yang sempit dan runcing, kakinya sangat kecil begitu juga paruhnya dan jenis burung ini tidak pernah hinggap di pohon. Burung walet mempunyai kebiasaan berdiam di gua-gua atau rumah-rumah yang cukup lembab, remang-remang sampai gelap dan menggunakan langit-langit untuk menempelkan sarang sebagai tempat beristirahat dan berbiak.
Hasil dari perternakan walet ini adalah sarangnya yang terbuat dari air liurnya (saliva). Sarang walet ini selain mempunyai harga yang tinggi, juga dapat bermanfaat bagi dunia kesihatan. Sarang walet berguna untuk menyembuhkan paru-paru, panas dalam, melancarkan peredaran darah dan penambah tenaga.

Photobucket

KADAR PENDAPATAN SESEBUAH RUMAH BURUNG-MENGIKUT KELUASAN 20 x 80 x 2 TINGKAT

TAHUN 1:(hasil pada tahun pertama selalunya tidak dituai bagi membolehkan pembiakan burung tidak terganggu)

TAHUN 2:PENDAPATAN SEBULAN
Bulan 1: RM 3,400
Bulan 2: RM 3,776
Bulan 3: RM 3,910
Bulan 4: RM 4,119
Bulan 5: RM 4,255
Bulan 6: RM 4,289
Bulan 7: RM 4,347
Bulan 8: RM 4,532
Bulan 9: RM 4,581
Bulan 10: RM 4,631
Bulan 11: RM 4,797
Bulan 12: RM 5,209
TOTAL PENDAPATAN SETAHUN (THN PERTAMA KUTIPAN): RM 51,846.00

TAHUN 3:PENDAPATAN SEBULAN
Bulan 1: RM 5,443
Bulan 2: RM 5,990
Bulan 3: RM 6,784
Bulan 4: RM 7,672
Bulan 5: RM 8,332
Bulan 6: RM 8,896
Bulan 7: RM 9,972
Bulan 8: RM 10,930
Bulan 9: RM 12,250
Bulan 10: RM 13,521
Bulan 11: RM 14,736
Bulan 12: RM 15,987
TOTAL PENDAPATAN SETAHUN (THN KEDUA KUTIPAN): RM 120,513.00


TAHUN 4:PENDAPATAN SEBULAN
Bulan 1: RM 17,156
Bulan 2: RM 19,551
Bulan 3: RM 21,875
Bulan 4: RM 23,672
Bulan 5: RM 27,324
Bulan 6: RM 29,102
Bulan 7: RM 30,242
Bulan 8: RM 34,026
Bulan 9: RM 36,440
Bulan 10: RM 43,245
Bulan 11: RM 46,876
Bulan 12: RM 50,560
TOTAL PENDAPATAN SETAHUN (THN KETIGA KUTIPAN): RM 380,069.00



TAHUN 5:PENDAPATAN SEBULAN
Bulan 1: RM 57,820
Bulan 2: RM 63,631
Bulan 3: RM 68,671
Bulan 4: RM 71,376
Bulan 5: RM 71,376
Bulan 6: RM 71,376
Bulan 7: RM 71,376
Bulan 8: RM 71,376
Bulan 9: RM 71,376
Bulan 10: RM 71, 376
Bulan 11: RM 71,376
Bulan 12: RM 71,376
TOTAL PENDAPATAN SETAHUN (THN KEEMPAT KUTIPAN): RM 832, 506.00


Ini merupakan pendapatan yang diambil dari rumah burung yang sebenar.



Jika dihitung secara keseluruhan pendapatan iaitu Tahun 2 RM 51,846 + Tahun 3 RM 120, 513 + Tahun 4 RM 380,069, + Tahun 5 RM 832506 = RM1,384,934 Juta.

Anda boleh menjadi jutawan dalam masa 5 tahun dari sekarang tanpa perlu beri makan, minum dan ubat serta penjagaan yang intensif terhadap burung-burung tersebut.

Photobucket


PROJEK RUMAH BURUNG LAYANG2 / WALIT YG DIJALANKAN

Photobucket

Setelah hampir 5 bulan rumah burung walit di Nilai Negeri Sembilan beroperasi, alhamdulillah nampaknya telah berpuluh-puluh ekor burung walit tidur di dalamnya. Minggu lalu orng yg telah ditugaskan telah masuk ke dalamnya dan mendapati terdapat begitu banyak "spot" taik burung walit yang berada di sepanjang tepi bangunan sebelah dalamannya.

Sebenarnya ketika ini merupakan satu waktu yang sangat kritikal bagi rumah burung ini. Di kala ini tidak dibenarkan sesiapa memasuki dalam rumah burung memandangkan burung-burung ini baru sahaja selesa dan seronok tidur di dalamnya. Sebarang bau seperti minyak wangi, rokok, dan lain-lain akan menyebabkan burung-burung tersebut lari dari situ.Projek di Perak nanti kami akan cuba sedaya upaya menjadikan projek tersebut projek terbaik memandang ianya merupakan projek perintis secara berkumpulan. InsyaAllah, doakan.

PROJEK BURUNG WALIT DI PERAK

Projek JV Rumah Burung Walit akan dibina di Perak. Untuk pengetahuan semua projek rumah burung walit ini akan dijalankan di Layang-layang kanan Perak. Tanah seluas hampir seekar dan merupakan tanah sawah. Sewaktu kehadiran kami meninjau kawasan tersebut didapati tiada satu pun rumah burung yang dibina di Layang kanan memandangkan ianya tidak diketahui rahsia cara pembinaannya. Oleh kerana itu, kami melihat jika kita memulakan sebuah rumah burung disitu ianya boleh mencapai tahap maksimum yang lebih singkat, insyaAllah.

Bagi yang berminat tetapi masih belum menyertai kami, bolehlah datang ke tempat kami. Bagi yang berada jauh, jika anda confirm untuk masuk maka kami boleh kesana. Bagi yang yakin dengan kami boleh terus bank in ke dalam akaun syarikat. Kami akan memberikan anda pra perjanjian. Apabila projek akan dilaksanakan maka kami akan memberikan perjanjian peguam (perjanjian sebenar).

Buat masa ini masih terdapat 30 lot sahaja lagi untuk di beli. Perjanjian selama 40 tahun dimana hasil akan diperolehi setiap bulan selepas tahun yang pertama. Urusan pembinaan, tuaian dan jualan adalah diuruskan pihak kami dan setiap bulan segala audit hasil akan dikeluarkan kepada setiap peserta. Satu lot harganya RM 2800 dan perjanjian RM 500. Bagi yang mengambil 4 lot ke atas maka perjanjian adalah percuma.

Bagi yang masuk selepas rumah siap dibina, maka harga bagi satu lot RM 5000. Harga akan naik lagi apabila burung-burung mula tidur di dalamnya. Rebutlah peluang yang hebat ini.

Berikut harga-harga rumah burung yang terbaru:

Rumah kedai (20 x 70) @ (20 x 60) setingkat = RM 40,000.00
Rumah kedai (20 x 70) @ (20 x 60) 2 tingkat = RM 80,000.00
Rumah kedai (20 x 70) @ (20 x 60) 3 tingkat = RM 120K

* Bagi rumah kedai harga akan berubah jika saiz nya lebih besar dan lokasinya jauh dari Selangor.

Rumah (20 x 80) setingkat = RM 110,000.00
Rumah (20 x 80) 2 tingkat = RM 240,000.00
Rumah (20 x 80) 3 tingkat = RM 340,000.00

* HARGA TERMASUK JAMINAN SEHINGGA BURUNG MASUK TIDUR DAN BERSARANG DIDALAMNYA.


Harga mungkin berubah jika lokasinya jauh dari Selangor.



Photobucket

17 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum...menarik betul projek ni...berminta juga nk join..tk de buat kat selangor ke?
kalau nk melawat tapak boleh tak?

owner firdausi said...

w'kum..skg ni jika ade kawasan yg sesuai ngn burung layang2 ni leh je kita survey..boleh je kalau nk lawat tapak..set appointment dan bgtau kt kami..nt kami akan bawakan..tuk detail leh hubungi sy spt ditalian yg tertera di blog..tq

Anonymous said...

salam,saya berminat nak tahu pasal projek ni tapi saya kurang faham mengenai pulangannya,adakah kita hanya akan mendapat pulangan pada tahun ke 4 dan seterusnya dan jangkamasa projek (30 tahun) tak terlalu panjang ke...?

owner firdausi said...

salam kembali...ok..tq sebab minat nk tau..actually projek ni kita akan mula dpat income pada bulan ke-13 iaitu tahun kedua sehigga 30thn..so selama tempoh ni kita akan dapat income kita pada tiap2 bulan..cuma kalau dah masuk tahun ke-4 & ke-5..biasanye dr pengalaman diaorng yg lepas income kita dah stabil..dh byk..kalau sblm tu sikit je la..kalau tahun ke-4/ke-5 biasanye kita dah leh dapat income sbyk 6000-7000 lebih tuk 10 unit umah burung..bergantung pada harga semasa..staistik yg sy display tu tuk income 3/4 tahun yg lepas masa hrga sarng burung masih rendah tuk sekilo..jika tuk detail leh hubungi sy di talian berikut :
yati - 013 3326 237

GEM said...

GLOBAL EXCELLENT MARKETING SDN BHD (GEM). Perunding, Pembangunan dan Pengurusan Industri Sarang Burung Walet Emas, Pakar rekabentuk Rumah Burung Walet.

www.gem.tl.my

Anonymous said...

Askum
sy nak join dlm projek sarang burung,klau boleh sy nak beli 10unit dgn harga rm24000 betul tak.....tapi sy nak buat pinjaman dgn tekun.bagaimana caranya ?

nama sy:hairul hezat ibrahim
no hp 0137872939

Anonymous said...

salam, sy berminat nk join cmner? bleh bg tau cara2 nyer... sy nk try tuk 1 unit dlu bleh tak.....

shikin h/p : 013-6342331

nahar said...

saya berminat dan saya berada di shah alam. so klau nak join dan melalui tekun bagaimana caranya sbb setahu sy klau melalui tekun mestilah melalui tekun di tempat projek ini akan dijalankan. jadi bagaimana saya nak masuk.

owner firdausi said...

salam..kepada sesiapa yg berminat nk join projrk sarang burung ni leh call direct kt en.rustam..dia hq persatuan...ni no die..0135844877

mastura said...

SY PUN BERMINAT GAK..TAPI SEKARANG KAT SARAWAK.BOLEH KA NAK JOIN?

owner firdausi said...

salam pada semua pengunjung taman firdausi...update info terbaru..jika ade sesiapa yg berminat tuk buat projek sarang burung leh hubungi sy terus...yg terbaru projek ade dibuat diperak..maaf coz tak sempat nk update info pasl projek sarang burung sepenuhnye lagi kt blog ni..tq..yati - 013 3326 237

dero said...

salam.sy mmg berminat dgn projek burung walet ni..kat kg sy mmg byk burung ni..dh lama nk buat,tp modal xde..ada ke cara nk buat projek ni?sbb sy ni bkn keje krjaan @ mana2 syrikat swasta..cuma keje sdiri..tapak dah ada,cuma modal xde..boleh ke nk buat loan tmpa gaji tetap?

ownerfirdausi said...

salam...jika berminat leh hubungi talian ni:0196558840..en.zahir..setakat ni kita tak menyediakan pinjaman tuk bisnes...nt bole cuba tnya dgn en.zahir kalau2 dia ade sediakn pinjaman tuk umah burung tu...k..tq

Anonymous said...

salam..saya berminant dgn bisnes nie and nak taw lagi details tentang bagaimana bisnes ni operasi. saya juga ingin tahu berapa pulangan saya akan dapat untuk bulanan.

saya ade tanah di pahang, berminat untuk bina sarang burung nie.

anything, kindly contact me 0137905018(kamal)

ownerfirdausi said...

salam..tuk detail en boleh hunbungi terus no kwn sy ni..en.zahir..0196558840...

ownerfirdausi said...

saya dh minta diorng hubungi en kamal tuk detail...

Zawawi Zarif said...

as'kum..... keluarga sya mempunyai tanah,modal tu kita sndri atau di tolong...